چند سطر از کارل گوستاو یونگ
🔻کارل گوستاو یونگ
(آلمانی: Carl Gustav Jung زاده ۱۸۷۵ – درگذشته ۱۹۶۱)
فیلسوف و روانپزشک اهل سوئیس بود
که با فعالیتش در روانشناسی و ارائهٔ نظریاتی
تحت عنوان روانشناسی تحلیلی شناخته میشود.
🔸به تعبیر «فریدا فوردهام» پژوهشگر آثار یونگ: «هرچه فروید ناگفته گذاشته، یونگ تکمیل کردهاست.» یونگ بعضی از معروفترین مفاهیم روانشناسی را ابداع کردهاست مانند: ناخودآگاه جمعی، سایهها، پرسونا، عقدهها، آنیما و آنیموس، برونگرایی و درونگرایی. از آثار مهم او میتوان به روانشناسی ضمیر ناخودآگاه، تحلیل رویا، سمینار یونگ دربارهی زرتشت نیچه، انسان و سمبلهایش، خود شناخته، انسان در جستجوی هویت خویشتن، روانشناسی و علوم غیبی، روح و زندگی، ناخودآگاه جمعی و کهن الگو، روانشناسی و کیمیاگری، رویاها، زندگینامه من، کتاب قرمز، راز گل رزین، ماهیت روان و انرژی اشاره کرد.
🔻ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺗﻨﻬﺎ ﺁﻓﺮیدهای است ﮐﻪ ﺗﻮﺍﻧﺎﯾﯽ ﭼﯿﺮﻩ ﺷﺪﻥ ﺑﺮ ﻏﺮﺍﯾﺰ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﺩ. ﺍﻣﺎ ﺩﺭ ﻋﯿﻦ ﺣﺎﻝ میﺗﻮﺍﻧﺪ ﺁﻥﻫﺎ ﺭﺍ ﺳﺮﮐﻮﺏ، ﺩﮔﺮﺳﺎﻥ ﻭ ﺟﺮﯾﺤﻪﺩﺍﺭ ﮐﻨﺪ ﻭ میﺩﺍﻧﯿﻢ هیچگاه ﺣﯿﻮﺍﻥ، ﺧﻄﺮﻧﺎﮎﺗﺮ ﺍﺯ ﻭﻗﺘﯽ ﮐﻪ ﺯﺧﻤﯽ میﺷﻮﺩ ﻧﯿﺴﺖ!
ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ ﻏﺮﺍﯾﺰ ﺳﺮﮐﻮﺏ ﺷﺪه میﺗﻮﺍﻧﻨﺪ ﺑﺮ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﭼﯿﺮه ﺷﻮﻧﺪ ﻭ ﻭﯼ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺗﺒﺎﻫﯽ ﺑﮑﺸﺎﻧﻨﺪ!
از کتاب :
#انسان_و_سمبول_هایش
🔸بهتر است بیاموزیم که با «خود» شکیبا باشیم تا به نبرد با «خود» بپردازیم. اگر انسان ها یاد گرفته بودند پستیِ طبیعت خود را ببینند، جای امیدواری بود که به این شیوه، قادر به درک بهترِ همنوعان خود شوند و دوست شان داشته باشند.
تنها، کاستن از ریاکاری و افزودن به شکیبایی در برابر خود، می تواند نتایج مثبتی برای درک طرف مقابل داشته باشد. زیرا انسان ها به آسانی، گرایش به انتقالِ نگرانی و خشونت, که طبیعت خود آنان را آزار می دهند, بر همنوعان خود دارند.
از کتاب :
#روح_و_زندگی
🔸یک انسان کامل
انسانی ست که از هر دو وجه زنانگی و مردانگی روحش بهره می برد
اگر قرار است جایی عشق بورزیم
اگر قرار است جایی محکم و استوار باشیم
اگر قرار است یک بحران روحی را به سختی طی کنیم
اگر قرار است جاهایی زیبا پسند و حساس باشیم
در همه موقعیت هانگاه نکنیم که زن هستیم یا مرد
آنچه روحمان تشنه اوست را
ببینیم و حس کنیم و انجام دهیم.